Rederij Vonk rederij opgericht in 2006

 

Begin 2006 is Rederij Vonk opgericht. Er bleek behoefte aan rondvaarten voor kleine gezelschappen. Tevens is het overheidsbeleid erop gericht om kleinschalige recreatie te bevorderen. Rederij Vonk is in dit gat gesprongen en is in 2006 van start gegaan met twee schepen. De 'open' notarisboot Spes Nova en salonboot Rose.

Al gauw bleek dat onze klanten onder alle weersomstandigheden wilden varen en dat daarbij een openboot niet erg paste.

In 2007 is daarom de, overigens schitterende Notarisboot verkocht aan een liefhebber.

Thans heeft Rederij Vonk vijf schepen in eigendom en in de vaart.

In juni 2017 is Rederij Vonk overgenomen door Rederij de Kampioen BV

Duurzaamheid

Als enige rederij op de Vecht heeft rederij Vonk begin 2011 een elektrisch aangedreven salonboot in haar vloot opgenomen. Salonboot Caramba, een salonboot gebouwd in 1906. De boot heeft geen verbrandingsmotor meer aanboord en vaart geheel op enegie geleverd door het grote accu pakket aanboord.Geen uitstoot, geen lawaai en geen trillingen. De gasten zeggen: "Uiterst comfortabel, een bijzondere ervaring"

 

De rondvaart- en vaartochtjes

Onze rederij verzorgt rondvaartjes voor kleine gezelschapjes in authentieke nostalgische salonboten, zoals die aan het begin van de vorige eeuw veel op de Vecht te zien waren. Onze activiteiten, het verzorgen van knusse boottochtjes waar niets hoeft en alles kan passen perfect in het historische beeld van de rivier de Vecht.

Net als toen kunnen wij onze passagiers laten genieten van de prachtige omgeving waardoor de Vecht meandert. Tijdens de rondvaart ervaart u een gevoel van rust en romantiek. kortom u bent een heerlijk dagje weg.

rose_rioverde

Kleine gezelschapjes

Met z'n tweeen of met een klein gezelschap (tot 12 personen) zult u bij ons met volle teugen van het goede leven op het water kunnen genieten. Leunt U maar lekker achterover, wij staan aan het roer! Laat de schilderachtige omgeving met fraaie huizen en juweeltjes van kasteeltjes heerlijk langzaam aan u voorbij trekken. Kijk opgetogen rond, luister goed naar de stilte en droom helemaal weg. U waant zich werkelijk een koning te water! Uw dag op het water kan niet meer stuk.

Informele, gezellige sfeer

Bij ons aan boord is de sfeer altijd prettig en informeel. Als u wilt, zorgen we voor een gezellig natje en een droogje onderweg, geheel volgens uw wensen, wij doen dat ook voor de kleinste gezelschappen. Uw boottochtje is ook prima te combineren met andere activiteiten in het schitterende gebied van de Vecht, wat wel doorgaat voor de meest pittoreske streek van ons land.

sterrenschansU kunt Rederij Vonk per uur inhuren en direct on-line uw tocht boeken via deze website. Uiteraard kunt u ons altijd even bellen om uw speciale wensen met ons door te nemen. We varen elke dag van 's morgens tot 's avonds, wanneer u maar wilt!

Wij heten u van harte welkom op onze salonboten. Ahoy!

 

 

 

Leo Vonk & crew

Rederij Vonk

Rijksstraatweg 11

3631 AA Nieuwersluis