Rederij Vonk introduceert elektrisch varen in de VechtstreekSinds 1 mei 2011 is salonboot Caramba op de Vecht in de vaart. Rederij Vonk is de trotse eigenaar van dit klassieke fraai gelijnde fluisterscheepje.

Het unieke aan deze uit 1908 daterende boot is dat hij elektrisch wordt aangedreven en dus geen enkele uitstoot genereert (= emissievrij). Voor de voortstuwing zorgt de Belmann-elektramotor van 2,5 KW. Het accupakket aan boord is groot genoeg om een uur of tien te varen.

Voor u als passagier is het voordeel dat u absoluut geen eigen motorgeluid hoort tijdens het varen. Fluisterstil glijdt de salonboot door de meanderende Vecht: dat is pas heerlijk ontspannen varen! 

Wat de vaarroute betreft: tijdens onze fluistervaarten doen we Vreeland aan, evenals Loenen, Nieuwersluis, Breukelen en Maarssen.

Bij zonnig weer rollen wij de vensters op en kunnen wij van de Caramba een geheel open boot maken. Als het regent sluiten we de boot, zodat u comfortabel droog en warm zit.

Wij kunnen maximaal 22 personen meenemen. Door de ruime indeling van de boot kunnen we er een klein kookeiland in zetten om bijvoorbeeld te barbecuen.

Er valt veel te verhalen over de geschiedenis van de Caramba. Eenmaal aan boord willen wij deze romantische en grappige anekdotes graag met u delen!

En... ...natuurlijk tanken wij groene stroom!


Sinds 1 mei 2011 is de milieuvriendelijke Caramba in de vaart. Reserveer nu!fluisterboot vreeland nieuwersluis groen varen vecht groenen rederij
salonboot caramba vaart nu op de Vechtsalonboot caramba elektrisch aangedrevenCaramba een milieu vriendelijke boot